Aktuálně

Pravidelně vás informujeme o aktivitách ARI a dění ve veřejné infrastruktuře nejen v ČR.

O asociaci

ARI je think-tank pro veřejnou infrastrukturu ČR. Sjednocuje a prosazuje dobrou mezinárodní praxi.

Výhody členství

Zprávy

ARI: Školení k velké novele stavebního zákona zaměřené na stavby dopravní infrastruktury

Asociace pro rozvoj infrastruktury (ARI) uspořádala školení speciálně zaměřené na změny, které od ledna 2018 zavádí velká novela Stavebního zákona pro proces přípravy a povolování liniových staveb dopravní infrastruktury v ČR.

Doposud bylo proškoleno přes 100 zaměstnanců z Ministerstva dopravy ČR a Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Dalších více jak 300 zájemců ze Správy železniční dopravní cesty (SŽDC), Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a také soukromého sektoru toto proškolení ještě čeká.

Prezentujícími lektory jsou:

Ing. Marcela Pavlová – náměstkyně sekce stavebního práva Ministerstva pro místní rozvoj, spoluautor legislativní přípravy novely stavebního zákona a prováděcích předpisů k němu, zkušební komisařka pro zvláštní část zkoušek odborné způsobilosti na úseku územního rozhodování, stavebního řádu a vyvlastnění;

Ing. Tomáš Sklenář – spoluautor stavebního zákona, jeho novel a prováděcích vyhlášek k němu, poradce ministryně pro místní rozvoj, člen předsednictva Asociace pro urbanismus a územní plánování ČR, člen České společnosti pro stavební právo, zkušební komisař pro ověřování zvláštní odborné způsobilosti na úseku územního plánování.

Zajímá vás téma
Urychlení povolovacích procesů?