Aktuálně

Pravidelně vás informujeme o aktivitách ARI a dění ve veřejné infrastruktuře nejen v ČR.

O asociaci

ARI je think-tank pro veřejnou infrastrukturu ČR. Sjednocuje a prosazuje dobrou mezinárodní praxi.

Výhody členství

Zprávy

ARI: Strategie zavádění BIM v sektoru dopravní infrastruktury ČR

ARI ve spolupráci se SFDI uspořádala odbornou debatu u kulatého stolu na téma: Strategie zavádění BIM v sektoru dopravní infrastruktury ČR, kterou zahájil Dan Ťok, ministr dopravy ČR. Ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury, Zbyněk Hořelica, pak představil plán využití digitálních technologií a zavádění metody BIM pro dopravní stavby.

Zájmem ARI je podporovat SFDI v systémovém a efektivním zavedení digitálních technologií v sektoru dopravní infrastruktury s využitím dobré mezinárodní praxe, proto přijal pozvání Prof. Markus König, vedoucí projektu BIM4INFRA 2020 a vedoucí týmu autorů zprávy „Zavádění postupového plánu digitalizace při přípravě a realizaci staveb v Německu“, kterou ARI nedávno vydala v českém jazyce (link zde).

O své zkušenosti se zaváděním BIM na velkých infrastrukturních projektech v Německu, Švédsku a Finsku se podělili zástupci společností Hochtief a Sweco. Naopak Valbek a Strabag představili  pilotní využití modelu BIM 5D na silničním projektu v českém prostředí.

Videozáznam z odborné debaty a prezentace ke stažení naleznete na: www.ceskainfrastruktura.TV

Zajímá vás téma
BIM pro dopravní stavby?